Happietaria is een sponsoractie ontwikkeld door Tearfund. Al sinds 1993 zijn er meer dan 140 Happietaria-restaurants opgezet door heel Nederland, tot nu toe veelal georganiseerd en gerund door studenten. Maar nu zijn er dus ook kerkelijke gemeenten die op deze manier geld ophalen voor Tearfund.

‘Ik had deze ervaring voor geen goud willen missen!’

Sinds de coronacrisis zijn veel kerken op zoek naar verbondenheid binnen de gemeente en naar manieren om uit te stappen in de wijk. Happietaria is hiervoor de perfecte manier. Vrijwilligers uit de kerk werken samen om een gezellig en betaalbaar restaurant op te zetten. Zodra het restaurant eenmaal open is, kunnen vrienden, familie, collega’s en buurtgenoten een hapje komen eten. Samen steun je op die manier het werk van Tearfund wereldwijd én open je de kerkdeuren voor mensen in jouw omgeving.

Hoe gaat het in z’n werk?

Een Happietaria-team bestaat uit mensen die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor o.a. het vinden van sponsoren, het menu, de communicatie en het inrichten van de locatie. Een gemeente kan Happietaria inrichten naar wens, afhankelijk van de mogelijkheden binnen het (kerk)gebouw en de inzet van gemeenteleden. Tearfund denkt mee en begeleidt graag! Wat zet jouw kerk op het menu? 

Enthousiast?

Stuur dan een mail naar info@happietaria.nl of bel naar 030-6969600 en vraag naar José of Charlotte. Of neem een kijkje op happietaria.nl/kerken voor meer informatie.

Foto: Nadja Stegeman

Afbeelding
Kerk & Community

Kerk & Community

Kerken vormen het hart van ons werk. In binnen- en buitenland werken we met de kerk om verschil te maken, omdat we geloven in de kracht van de kerk.
Gerelateerde content
Happietaria Gouda
Nieuws
Lees meer
15 januari 2024

Opnieuw succesvol jaar voor Happietaria

Voor Happietaria was 2023 een succesvol jaar, net als in 2022. Het pop-up restaurant van Tearfund dat volledig door [...]
Lees meer
Nacht zonder Dak - Het dak eraf
Verhaal
Lees meer
11 januari 2024

Nacht Zonder Dak is vernieuwd!

Sinds 1996 worden er door heel Nederland Nacht Zonder Dak-acties georganiseerd. Groepen scholieren en kerkelijke jeugdgroepen [...]
Lees meer
Hannah Moggré, voorzitter Happietaria Wageningen
Verhaal
Lees meer
9 mei 2023

Een kijkje in de keuken bij Happietaria: ‘Ik leer hier meer dan in een jaar studie’

Happietaria, de door studenten gerunde tijdelijke restaurants, halen per stad soms meer dan 100.000 (!) euro voor Tearfund [...]
Lees meer