Het district Caia, op de grens van de provincies Zambezia en Sofala , is zwaar getroffen. Overstromingen hebben huizen weggespoeld en wegen onbegaanbaar gemaakt; ruim 75.000 personen vanuit diverse dorpen en steden zijn getroffen. Er is met name grote behoefte aan voedsel, schoon drinkwater, sanitaire voorzieningen en hygiënemiddelen. Daarnaast is er een verhoogd risico op de uitbraak van malaria en cholera.

Dit doet Tearfund

Onze lokale partners zijn al lange tijd actief in het district Caia en konden zo een snelle inventarisatie maken van de nood en eerste noodhulp bieden.

Samen met hen zorgt Tearfund voor:

  • Voedselhulp
  • Landbouw inputs, waaronder zaden, om voor nieuwe landbouwseizoen weer te kunnen planten
  • Schoon drinkwater en het herstel van waterputten
  • Sanitaire voorzieningen en zeep
  • Voorlichting

Aantal mensen ondersteund

In totaal ondersteunt Tearfund met deze noodhulpactie ongeveer 26.500 mensen.

Samenwerking

Dit werk van Tearfund in Mozambique is onderdeel van de gezamenlijke noodhulpactie van de Dutch Relief Alliance. In dit project werken we samen met Plan International, Oxfam Novib, Save the Children, SOS Kinderdorpen en Care. Food for the Hungry en Conselho Cristao de Mocambique zijn onze partnerorganisaties en voeren samen het programma van Tearfund uit.
 

Dit project wordt mede gefinancierd met fondsen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Help mee!

Afbeelding
Noodhulp

Noodhulp

We werken in crisisgebieden en komen in actie bij acute noodsituaties die ontstaan door natuurrampen en gewapende conflicten. Hoe we dat doen?